Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Романтичні листи кохання від Бетховена до Барвінського у Львівській філармонії

У концертному залі ім. С. Людкевича Львівської обласної філармонії 16 грудня о 19.00 відбудеться концерт «Романтичні листи кохання від Бетховена до Барвінського». На слухачів чекає плеяда видатних композиторів і вічна тема, яка зігріває навіть холодні зимові вечори. Про це повідомила прес-служба Львівської філармонії.

Концерт відкриватиме «До далекої коханої» — цикл пізніх пісень Бетховена, який вирізнявся на тлі всієї його творчості. Композитор, який на початках кар'єри продовжував традиції попередників, у пізніх своїх роботах вже сміливо руйнував канони, наповнював їх новим змістом та власним баченням. А цей складний за своєю побудовою та захопливий цикл вважають раннім передвісником романтизму у музиці.

Естафету тремкого фортепіанного вечора перейме фінський композитор Ян Сібеліус та його цикл з п'яти романтичних п'єс. Один з революційних символів своєї нації, Сібеліус у творчості протягом довгого періоду звертався до мотивів національного романтизму та майстерно вплітав їх у свої роботи, адже це було направду його повітрям та ідеєю.

Далі північний холод зустрінеться з південний теплом – Енріке Гранадос та його цикл «Іспанські народні наспіви» спалахнуть поєднанням авторського стилю та фольклорних мотивів. Європейська школа знаходить в основі творчості цього композитора, проте каталонські та іспанські танці настільки органічно й промовисто звучать у його музиці, що неможливо не відзначити самобутність автора.

Цикл «Любов» Василя Барвінського теж базується на народних мотивах, які стали визначальними в творчості українського митця. Барвінський, до слова, не лише звертався до минулого, а й першим впровадив риси імпресіонізму в українському фортепіанному жанрі. А завершиться вечір творами одного з найвизначніших композиторів романтизму Едварда Гріга. А саме – його циклом «Сцени сільського життя», де Гріг втілив багаті танцювальні ритми з норвезької етніки.

Магію фортепіано та романтизму презентуватиме на сцені гостя з Німеччини – Віоліна Петриченко, доцент Кельнської музичної академії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ