Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Росії не вдалося організувати виступ у Радбезі ООН представника "Л/ДНР"

Рада Безпеки ООН, яка зібралась у вівторок на відкриті слухання щодо ситуації в окупованих областях на Сході України, відхилила на голосуванні пропозицію РФ заслухати представницю "ЦВК ЛНР" Олени Кравченко.

Голосування відбулося на початку засідання, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Один голос – "за", сім – "проти", сім – утримались. Таким чином, пропозиція запросити пані Олену Кравченко не було прийняте, оскільки не отримало необхідної кількості голосів", - зазначив головуючий на засіданні постпред Болівії при ООН.

Перед голосуванням представник Росії Василь Небензя заявив, що Кравченко мала подати "повну картину" про стан справ в Україні, і що засідання насправді зібране не для розгляду ситуації на окупованих територіях Донбасу, а для "обговорення майбутніх виборів" у невизнаних формуваннях "ДНР/ЛНР" на сході України.

Водночас представник Швеції від імені групи ініціаторів засідання (Швеції, Нідерландів, Польщі, Великої Британії, США і Франції) наголосив, що виступ представника незаконних формувань "створить небезпечний прецедент" для роботи Ради Безпеки ООН. Крім того, він назвав незаконними заплановані вибори на окупованих територіях на сході України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ