Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Росія, Білорусь і Казахстан вважають неприпустимими санкції проти Мінська

Росія, Білорусь і Казахстан вважають неприпустимими економічні санкції проти Мінська, які можуть створити перешкоди для роботи Митного союзу і Єдиного економічного простору, говориться в спільній заяві урядів трьох країн.

"Подібні заходи створюють штучні бар'єри в торгівлі, необгрунтовані перешкоди економічної взаємодії суб'єктів господарювання на території Митного союзу/Єдиного економічного простору,обмежують законні інтереси економічної безпеки держав, що загрожує завданням збитків продуктивному взаємовигідному співробітництву, розвитку інтеграційних процесів на євразійському континенті.Це буде мати негативні наслідки,насамперед для простих громадян, -йдеться в заяві, розміщеній на сайті російського уряду.

Рада Євросоюзу із закордонних справ в грудні 2011 року схвалила розширення санкцій проти Білорусі, згідно з якими був заборонений в'їзд в ЄС більш ніж 200 білоруським чиновникам.

Пізніше Рада ЄС прийняла постанову, що відкриває шлях для застосування додаткових санкцій щодо фізичних та юридичних осіб Білорусі,які, на думку ЄС, причетні до порушень основних прав людини в країні.

У лютому президенти Росії та Білорусі після заяв США вже зробили спільну заяву про неприпустимість використання заходів економічного тиску чи примусу в міждержавних відносинах.

"Тільки рівноправний і поважний діалог буде сприяти врегулюванню міжнародних розбіжностей", - йдеться в заяві,розміщеній в неділю на сайті кабміну РФ.

Уряди Росії, Білорусі та Казахстану виступають за відмову від будь-яких дій, що перешкоджають такому діалогу.

Кореспондент

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ