Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росія і Вірменія створюють об'єднане угруповання військ

Президент Росії Володимир Путін схвалив пропозицію уряду підписати угоду між РФ і Вірменією про об'єднане угруповання військ. Відповідне розпорядження опубліковане на офіційному порталі правової інформації.

Росія і Вірменія планують створити об'єднане угруповання військ "з метою гарантування безпеки сторін у Кавказькому регіоні колективної безпеки".

Угруповання повинно бути здатним забезпечити "адекватне реагування на збройний напад (агресію), а також на інші виклики і загрози безпеці сторін".

До основних завдань угруповання, зокрема, входить прикриття сухопутної частини держкордону Росії і Вірменії, в тому числі спільно з силами і засобами системи колективної безпеки ОДКБ.

Командувача об'єднаним угрупованням призначатиме верховний головнокомандувач Вірменії за погодженням з верховним головнокомандувачем Росії. У мирний час командувач об'єднаного угруповання буде підкорятися начальнику Генштабу Вірменії, а "в період безпосередньої загрози агресії" і у воєнний час - залежно від обстановки, або командувачу військами Південного військового округу Російської армії, або начальнику Генштабу.

Нагадаємо, у Вірменії є територіальний конфлікт з Азербайджаном через Нагірний Карабах.

LB.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ