Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росія не повернеться до ПАРЄ до наступного року

Парламентська асамблея Ради Європи відмовилася голосувати за зміну санкційної політики щодо Росії до січня 2019 року. Це означає, що Росія не поновить своєї участі в організації до кінця 2018 року. Про це повідомила «Європейська правда», посилаючись на свого кореспондента у ПАРЄ.

Зазначається, що під час обговорення даного питання доповідачка Петра де Суттер заявила про припинення дебатів та відкладання розгляду даного питання до січня 2019 року.

«Я почула дуже емоційні аргументи, навіть гнів (щодо спроби прощення Росії - ред). Були і конструктивні аргументи. Та ми бачимо, що голосів немає. Тому я пропоную відкласти дискусію до січня», — йдеться у повідомленні.

За відповідне рішення проголосувало 99 депутатів, проти — 79. Ще 16 депутатів утрималось.

Для зміни санкційних правил щодо Росії необхідна була підтримка щонайменше двох третин депутатів.

Українська делегація розцінила результати даного голосування як успіх.

Напередодні розгляду питання про відновлення участі Росії у ПАРЄ, представник України, депутат «БПП» Олексій Гончаренко виступав у гумових рукавицях, мотивуючи це тим, що російська делегація «токсична та небезпечна».

«Якщо ми відчиняємо двері ПАРЄ для Росії — треба не забути провести дезінфекцію, бо наслідки можуть бути небезпечними», — повідомив Гончаренко.

9 жовтня у ПАРЄ не змогли підтримати пропозицію групи консерваторів щодо відкладення до наступного року санкційного питання щодо Росії.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ