Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росія перекинула до Сирії танки і артилерію, – США

Росія перекинула до Сирії кілька танків і артилерійських установок, повідомляє DW з посиланням на неназваного представника адміністрації США.

За інформацією, на аеродром поблизу міста Латакія в декілька днів тому були доставлені сім російських танків Т-90.

Представник Білого дому також повідомив, що артилерійські установки, судячи з усього, розміщені в оборонних цілях для захисту дислокованих там російських військових.

Громадське.Схід, проаналізувавши геотеги та інформацію на сторінках соцмереж, вияснило, що російські військові, які воювали на Донбасі, були перекинуті в Сирію.

Пізніше експерти Stratfor оприлюднили знімки російської бази у Сирії.

За даними американських чиновників, в Сирії перебувають близько 200 морських піхотинців з Росії. Джерела повідомили Reuters, що вони базуються на аеродромі поблизу сирійського міста Латакія, форпосту президента Сирії Башара Асада. Велика частина військових займається підготовкою аеродрому до подальшого використання.

У Москві участь російських сил у бойових діях спростовують. Російські військові перебувають у Сирії протягом багатьох років, проте їх діяльність обмежується допомогою сирійцям в освоєнні техніки та її підготовці для застосування в бою, каже міністр закордонних справ Росії Сергія Лаврова.

Громадянська війна в Сирії триває з 2011 року. За цей час в країні загинули більше 230 000 чоловік. Вашингтон не раз звинувачував режим президента країни Башара Асада у підтримці тероризму, тоді як Москва виступає партнером сирійського уряду у політичних та економічних відносинах.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ