Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Росія планує здійснити держпереворот у Молдові - президентка Санду

На пресконференції президентка Молдови Мая Санду заявила, що росія планує здійснити держпереворот у Молдові з нападами на державні будівлі та захопленням заручників.

Про це пише Суспільне з посиланням на Newsmaker.

Як зазначила Санду, росія не вперше має намір дестабілізувати ситуацію у Молдові. Адже восени минулого року такі спроби вже робилися, але завдяки оперативному втручанню органів Молдови вони виявилися безуспішними

"План (Росії, — ред.) на майбутній період передбачає диверсії із залученням людей з військовою підготовкою, замаскованих під цивільних осіб, для проведення насильницьких дій, нападів на державні будівлі та захоплення заручників", — сказала вона.

За допомогою протестів опозиції РФ має намір здійснити держпереворот у Молдові та змінити владу в Кишиневі.

"Документи, отримані від наших українських партнерів, вказують на місця та логістичні аспекти організації цієї підривної діяльності. План також передбачає використання іноземців для насильницьких дій. Наприклад, матеріали містять інструкції щодо правил в'їзду до Молдови для громадян Росії, Білорусі, Сербії та Чорногорії", — сказала Санду.

Вона додала, що мета цих дій — "повалення конституційної та легітимної влади в Кишиневі на нелегітимну", проросійську, "щоб Росія змогла зупинити процес європейської інтеграції республіки та використати Молдову у війні проти України".

Як зазначила Санду, парламент Молдови має якнайшвидше ухвалити законопроєкти, які нададуть СІБ та прокуратурі необхідні інструменти "для ефективнішої боротьби з ризиками безпеки країни".

"Всі, хто бере участь у таких акціях, і хто їх захищає, необхідно притягнути до відповідальності", — додала глава держави.

Санду закликала громадян бути пильними та довіряти офіційній інформації, оскільки "найагресивнішою формою атаки є інформаційна атака".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ