Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росія повністю готова до великої війни з Україною, - Бадрак

Російська Федерація повністю готова до повномасштабної війни з Україною, якщо Київ не погодиться на проведення виборів на окупованих територіях Донецької і Луганської областей.

Про це в четвер на прес-конференції в Києві заявив керівник Центру дослідження армії, конверсії і роззброєння Валентин Бадрак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми бачимо повний завершений цикл підготовки Росії до війни", - сказав він.

За словами Бадрака, готовність РФ до проведення повномасштабної військової операції проти України «вже доведена до пікової форми».

Він відзначив, що «абсолютно будь-яка іскра» може стати приводом для сигналу ввести війська в Україну.

"Будь-яка провокація, як інсценоване вбивство когось з лідерів терористичних організацій (ОРДЛО), як інсценування будь-якого нападу (фейкова заява ФСБ РФ про затримання диверсійно-розвідувальної групи ГУР МОУ в анексованому Криму — ред.) - це все не нове і схоже на те, як Гітлер нападав на Польщу. І сам факт, що Путін особисто підключається, а Путін, я хочу нагадати, в найкритичніших випадках особисто підключається до проведення інформаційно-психологічних операцій, це пряме посилання Президенту Порошенку. Фактично розшифрувати це можна так: або ви йдете на вибори на окупованих територіях, або ми можемо почати війну", — сказав він.

Бадрак наголосив, що будь-яка війна завжди передбачає певні передислокації і підготовчі етапи. Військові етапи, які раніше Росія планувала реалізувати за 2-3 тижні, щоб перейти до бойової готовності, сьогодні вони доведені до ситуації, коли це може статися в лічені години.

Заступник керівника Центру дослідження армії, конверсії і роззброєння Михайло Самусь наголосив, що РФ зібрала біля кордону з Україною ударні наступальні угруповання, які є надзвичайно потужними і в основному готові до активних бойових дій.

"Росія створила на українському кордоні три потужні угруповання військ, які можуть негайно перейти в наступ з метою завдання стратегічної поразки України... Допоміжні удари ЗС РФ (по території України - ред.) можуть бути завдані з Криму і Придністров'я, де також знаходиться російський контингент", - підкреслив він.

Експерт відзначив, що Україна фактично перебуває в оточенні російських військ. На півночі знаходиться відновлена в 2015 році 1-а гвардійська танкова армія з штабом у Московській області. У Воронежі - 20-а армія, яка протягом останнього року була кардинально посилена і переформатована в наступальну армію. На сході йде формування нової загальновійськової армії ЗС РФ (з центром управління у Ростовській області) у складі 1-го і 2-го армійських корпусів (Донецьк і Луганськ) і 150-а мотострілкова дивізія в Новочеркаську.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ