Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт  |  Волинь

Росія “привласнила” собі ще двох легендарних українців

За браком власних героїв, у тому числі і в спорті, Росія не гребує "красти" спортсменів у інших держав, у тому числі і в України. Так сталося і з українськими футболістами Ігорем Бєлановим і Євгеном Рудаковим, яких чомусь напередодні Чемпіонату світу-2018 видають за російських.

Річ у тім, що у московському міжнародному аеропорту Шереметьєво з’явилися плакати з легендарними футболістами, серед яких і зірки київського "Динамо" Ігор Бєланов і Євген Рудаков, однак поруч із ними красується напис "Футбольна Россия", пише видання Politeka.

Як пояснює ресурс, насправді вищезазначені спортсмени жодного стосунку до Росії не мають. Так, володар "Золотого м’яча" Ігор Бєланов народився в українській Одесі та упродовж своєї кар’єри пограв у "Чорноморці", "Динамо" (Київ), "Боруссії" Менхенгладбах, "Айнтрахті" та "Маріуполі". До слова, нападник ніколи не виступав за жоден російський клуб.

Бєланов, Росія, футбол, ЧС-2018, крадіжка. привласнення, Україна. Росія
Росія привласнила собі українського володаря "Золотого м'яча" Ігора Бєланова 

Щодо Євгена Рудакова, то хоча він і народився у Москві та зрештою його підписало місцеве "Торпедо", проте у складі останніх не провів жодного матчу та запам’ятався перш за все виступами за "Динамо" (Київ). Зауважимо, що тут він став справжньою зіркою. Виступав Рудаков на позиції воротаря і у 1963-1977 роках провів 258 поєдинків у складі киян.

Рудаков, Росія, футбол, ЧС-2018, крадіжка. привласнення, Україна. Росія
Євген Рудаков хоч і народився у Москві, проте зробив собі ім'я у київському "Динамо" 

Цікавим є і той факт, що виробники розмістили плакат футболіста з помилкою, назвавши його Валерієм, переплутавши з іншим українцем, який запам’ятався виступами за "Шахтар".

Нагадаємо, Росія вже неодноразово привласнювала українську спадщину. Перший гучний випадок стався у 2016 році, коли у Москві відкрили пам’ятник хрестителю Київської Русі князю Володимиру Великому.

Не менш резонансний випадок стався у 2017 році, коли під час візиту до Парижа російський президент Володимир Путін хотів привласнити Анну Ярославну. Крім того, у тому ж році господар Кремля заявив, що в окупованому Криму проходить фестиваль джазової музики Jazz Koktebel, хоча там відбувалася лише його імітація.

24 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ