Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росія призупинила роботу постійного представництва при НАТО

Росія призупиняє з початку листопада роботу свого постійного представника при НАТО після рішення Північноатлантичного альянсу відкликати акредитацію восьми співробітників представництва Росії.

Про це повідомив у понеділок на пресконференції міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, - передає УНН.

“Ми припиняємо діяльність військової місії зв’язку НАТО у Москві, акредитація її співробітників відкликається з 1 листопада нинішнього року”, — сказав Лавров.

Міністр наголосив, що Росія більше не буде "вдавати, що у найближчій перспективі можливі якісь зміни у відносинах з НАТО".

“У нас практично у результаті цілеспрямованих кроків з боку НАТО відсутні належні умови для елементарної дипломатичної діяльності, і у відповідь на дії НАТО ми припиняємо роботу свого постійного представництва при НАТО, в тому числі роботу головного військового представника, напевно, з 1 листопада або може це займе ще декілька днів”, — сказав він.

Лавров також повідомив, що припиняється діяльність інформаційного бюро НАТО у Москві.

“Буквально сьогодні ми оголосили про такі кроки (у відповідь - ред.). Міжнародний секретаріат НАТО вже повідомлений”, — сказав Лавров.

На початку жовтня НАТО вирішило скоротити розмір російського представництва при альянсі вдвічі: місію зобов’язали покинути вісьмох дипломатів, які, за версією НАТО, були співробітниками розвідки, а також ще двох службовців. В альянсі це пояснювали “зловмисною діяльністю” Москви.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ