Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росія шукає приводи для агресії, – Курт Волкер

До атаки Росією українських кораблів в Азовському морі у Держдепартаменті США вважали розгортання агресії Кремля на морі малоймовірним. Проте тепер у відомстві заявляють, що РФ шукає приводи для подальшої агресії.
Фото з УНІАН.

Про це сказав спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер в інтерв’ю ТСН.

“Ви маєте ситуацію, коли Росія упродовж тривалого часу значно підсилює свою військову міць, оточуючи Україну. На своїй території, а також у Криму, а відтепер і в Чорному та Азовському морях. І в неї є можливості розпочати агресію. Ми б оцінили малоймовірним, щоб Росія на це наважилася. Але тут стався інцидент, коли Росія атакувала українські кораблі кілька тижнів тому. І тепер, я думаю, ми маємо розглядати реалістичну ймовірність того, що Росія розпочне нову агресію”, – зазначив він.

Потрібно докласти усіх зусиль, щоб такого не допустити, наголосив Волкер. Проте зараз Росія поширює дезінформацію, що Україна нібито збирається атакувати, застосувати хімічну зброю.

“Таке дезінформування непокоїть, тому що для Росії потрібен привід для агресії. Хотілося б думати, це робиться для того, аби відвернути увагу від агресії проти українських кораблів у Чорному морі. Але ми маємо бути дуже пильними, маємо стежити за ситуацією та в ідеалі – уникнути подальшої ескалації та агресії”, – зазначив  спецпредставник Держдепартаменту США з питань України.

Раніше повідомлялося, що США дадуть другий транш військової допомоги для України в 2020 році.

UA|TV

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ