Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Росія систематично порушує права корінних народів Криму, - МЗС

Заява МЗС України до Міжнародного дня корінних народів світу.

З нагоди Міжнародного дня корінних народів світу МЗС України вчергове звертає увагу на систематичне порушення Російською Федерацією прав корінних народів на території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим та м.Севастополь (Україна).

У день, коли міжнародна спільнота віддає належне значному внеску корінних народів у розвиток світової цивілізації, корінні народи Автономної Республіки Крим змушені протистояти свавіллю російської окупаційної влади. Позбавлені права вільно жити на своїй історичній Батьківщині, корінні народи окупованого Криму піддаються дедалі зростаючому тиску з боку російської репресивної машини.

Російська окупаційна влада зухвало ігнорує фундаментальні права кримськотатарського народу, який більш ніж 70 років тому вже пережив трагедію примусової депортації.

Системними стали випадки обмеження свободи віросповідання і зібрань, тиск на представників корінних народів, зокрема на кримських татар, з метою відмови від громадянства України, а також придушення їхньої етнічної ідентичності. Посилюються гоніння на кримськотатарські ЗМІ та журналістів. Заборонено в’їзд на територію Криму лідерам кримськотатарського народу, до думки яких дослухається міжнародна спільнота. Продовжуються незаконні арешти і вбивства кримськотатарських активістів.  

Росія має припинити окупацію Криму, кричущі порушення основних прав і свобод людини, витіснення з території півострову корінних народів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ