Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росія вдарила по лікарні і житлових будинках після збитого Су-25 – Reuters

Після того, як повстанцям вдалося збити російський Су-25, Росія збільшила кількість авіаударів по містах, що контролюються сирійськими повстанцями у північній провінції Ідліб. Про це повідомляє Reuters з посиланням на очевидців.

Повітряні нальоти вразили міста Кафр Нубл і Маасран, а також міста Сарак'єба, Маарат аль-Нуман та Ідліб, ймовірно, є вбиті та десятки поранених.

Як повідомляють очевидці, один із снарядів влучив у лікарню в Маарат аль-Нуман. На відеозаписах, зроблених рятувальниками видно, як з пошкодженої лікарні на ношах виносять немовлят, поки інші намагаються загасити вогонь.

Також є інформація про щонайменше п'ятеро загиблих внаслідок ще однієї атаки, яка пошкодила житлову будівлю в Кафр Нублі.

За словами одного зі свідків, у місті Ідліб була зруйнована п'ятиповерхівка, під завалами якої могли загинути не менше 15 людей.

Як повідомлялося, 3 лютого в сирійській провінції Ідліб було збито російський штурмовик Су-25.

У Міноборони РФ повідомили, що пілот катапультувався і був убитий в бою з бойовиками джихадстській угруповання "Хаят Тахрір аш-Шам". У відповідь росіяни завдали ракетного удару по території, де був збитий Су-25.

Група незалежних розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT) виявила фотографії документів і особистої зброї загиблого пілота Су-25. Також були виявлені відстріляні обойми до пістолета, з чого розслідувачі зробили висновок про те, що пілот відстрілювався і був убитий уже на землі.

За даними CIT, Су-25 пілотував уродженець Приморського краю РФ Роман Філіппов.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ