Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росія відмовила в екстрадиції Януковича - Венедіктова

Росія відмовила в екстрадиції колишнього президента України Віктора Януковича, проте наша держава знову звертатиметься до Москви з відповідним запитом.
фото - ВВС

Про це заявила Генпрокурор України Ірина Венедиктова в інтерв'ю Наталії Влащенко.

Зокрема, Венедіктова зазначила:

“Ми подавали на екстрадицію — Російська Федерація нам відмовила. Звичайно, ми ще будемо подавати на екстрадицію. Але ... це різні абсолютно провадження, їх шість базових, по яких ми рухаємось. Зараз ВР прийняла закон про заочку (заочне засудження — ред.), Президент його підписав. Я думаю, це буде поштовх у цих провадженнях”

Венедіктова також прокоментувала історію з міжнародним розшуком Януковича, зазначивши, що це — лише один з етапів кримінального процесу.

“Завжди є проблематика виставляння карток інтерполу. Інтерпол не дуже любить виставляти картки по статті 111 (державна зрада) тому що це частина блоку, де йдуть так звані політичні провадження. Що стосується Януковича — там нема незакритого гештальту. Насправді у нього є вирок, який набрав законної сили з 2 жовтня 2020 року, він засуджений до 13 років позбавлення волі”, — сказала вона.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ