Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росія відмовилася підписати заяву гуманітарного саміту ООН

Росія повідомила Організації Об'єднаних Націй, що вона не схвалить рішення Всесвітнього гуманітарного саміту ООН на вищому рівні, який відбудеться в Стамбулі, передає УНН з посиланням на AFP.

Саміт, що пройде 23-24 травня, організовується для переосмислення глобальної стратегії допомоги і розробки більш тісного зв'язку між гуманітарною допомогою і розвитком.

У листі секретаріату ООН, Росія розкритикувала підготовку до заходу і висловила "глибоке розчарування", що її пропозиції щодо так званих основних зобов'язань було проігноровано в підсумковій заяві.

Москва скаржилася, що пакет рішень був наспіх збиті і містить "ряд далекосяжних зобов'язань, які в даний час накладаються як" прийняти його або залишити його, "немає місця для держав-членів, щоб відобразити свої індивідуальні позиції і спостереження ".

"Беручи до уваги всі ці тривожні обставини, наша делегація не готова підписатися під будь-яким із зобов'язань", - йдеться в листі.

Також вказано, що Москва направляє на захід делегацію низького рівня.

Представник ООН Стефан Дуярріч відкинув критику Росії, заявивши, що "зустріч на вищому рівні є результатом трьох років консультацій, в тому числі з державами-членами, які неодноразово підкреслювали всеосяжність".

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун сподівається, що "Росія у повному обсязі відіграє свою роль" в саміті, додав він.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ