Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Росія відмовиться від української і білоруської солі, - ЗМІ

Росспоживнагляд рекомендував роздрібним РФ мережам вилучити з обороту продукцію найбільших виробників солі України і Білорусії, на яких припадає 56% ринку.

Про це повідомляє «Коммерсантъ».

«Управління Росспоживнагляду по Ленінградській області розіслало в середині грудня 2014 року торговельним мережам лист з проханням надати інформацію про наявність на полицях солі з України (виробники «Артемсоль», «Слов'янська сіль») і з Білорусі («Мозырсоль», «Белкалий») «з метою виключення з обороту вказаної продукції», - указується в публікації.

Як наголошується, тоді ж Росспоживнагляд у ході планових перевірок зовнішніх постачань виявив, що «сіль цих підприємств не відповідає вимогам харчової продукції за змістом різних домішок, йоду, а також органолептичним показникам».

У російських торгових мережах підкреслюють, що на федеральному рівні рекомендацій відмовитися від української і білоруської солі поки не надходило.

Як зазначає ТАСС , виконуючий обов'язки гендиректора «Артемсолі» Денис Фоменко вважає, що російське відомство діє на користь російських гравців. У «Мозырьсоль» підкреслюють, що поки безпосередньо компанії ніхто не висував ніяких конкретних претензій щодо якості вироблюваної продукції.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ