Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Росія відправила на Донбас черговий "гумконвой"

Так званий гумконвой в кількості більше як 50 автомобілів виїхав з Ростовської області РФ в сторону Донбасу. Про це повідомляє РИА Новости.

Стверджується, що колона доставить в Донецьку область понад 400 тонн продуктів харчування, медикаментів та навчальної літератури.

Колона пройде до державного кордону на пункт пропуску "Донецьк" нібито для проходження необхідних митних процедур.

Як відомо, Україна не раз відзначала, що Росія використовує практику "гумконвоїв" на Донбас, щоб поставляти незаконним збройним формуванням озброєння, боєприпаси і живу бойову силу.

Україна виступає проти безконтрольного в'їзду на свою територію так званих гумконвоїв з РФ, в яких можуть везти допомогу проросійським бойовикам. Так, раніше повідомлялося, що попередній 53 "гумконвой" вторгся на територію України без належного огляду українськими прикордонниками відповідно до встановлених процедур.

Зазвичай російська сторона відмовляється надавати Україні інформацію про зміст вантажу, а характер вантажу часто не відповідає зазначеному в повідомленнях з боку РФ. За даними розвідки, автомобілі так званого "гумконвою" везуть на Донбас боєприпаси і зброю.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ