Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

росія, ймовірно, активізує ракетні і дронові удари у найближчі тижні — ISW

Російські війська, найімовірніше, активізують поточні наступальні операції, а також ракетні удари та атаки безпілотників у найближчі тижні, щоб скористатися слабкістю українського озброєння поки не надійшла військова допомога від союзників.

Про це йдеться у звіті американського інституту вивчення війни, пише Суспільне. 

В ISW зазначили, що російські війська продовжували, а в деяких районах активізували наступальні операції, ймовірно, використовуючи аномально посушливі весняні умови і нестачу техніки у Сил оборон до прибуття обіцяної західної військової допомоги.

Аналітики також зазначають, що російські сили також намагалися використати ослаблений потенціал протиповітряної оборони України у спробі зруйнувати українську енергосистему та завдати довгострокової шкоди інфраструктурі та оборонно-промисловому потенціалу

"Очікуване прибуття американської безпекової допомоги, ймовірно, посилило ці міркування для армії РФ, і російське військове командування, ймовірно, посилить наступальні операції та ракетні удари та удари безпілотників, щоб досягти оперативно-важливих ефектів, яких, безумовно, стане важче досягти проти добре забезпечених українських сил", — йдеться у звіті.

В Інституті зазначили, що фахівці, російські війська досягли лише тактичних успіхів за останні 6 місяців погіршення ситуації в Україні і навряд чи зможуть досягти прориву, який би зруйнував лінію фронту.

"Російські війська все ще можуть досягти значних успіхів в оперативному плані протягом наступних тижнів і можуть віддавати пріоритет секторам фронту, де українська оборона виглядає відносно нестабільною, зокрема на захід від Авдіївки, або ділянкам фронту, де російські війська знаходяться в межах досяжності оперативно-важливих об’єкта, наприклад біля Часового Яру", — йдеться у звіті.

Аналітики припускають, що російські сили можуть сподіватися, що посилені ракетні удари та удари безпілотників, що тривають і, можливо, зможуть зруйнувати українську енергосистему і змусити Україну боротися з гуманітарною кризою поряд з оборонними операціями, що продовжуються.

"Російські війська також можуть змінити свій набір цілей, щоб завдати удару по транспортній інфраструктурі, щоб обмежити здатність України достатньо розподілити живу силу та матеріальні засоби на критичних ділянках фронту. 19 квітня російські війська завдали потужних ударів по транспортній інфраструктурі в Дніпропетровській області, і можуть мати намір розширити ці удари найближчими тижнями, щоб перекрити українські наземні лінії зв’язку"", — вважають в ISW.

Аналітики також припускають, що російські війська, ймовірно, також вирішать скористатися слабкістю ППО вздовж фронту та у найближчі тижні посилять бомбові в надії завдати широкомасштабної шкоди українським оборонним позиціям до того, як для російської авіації стане більш ризиковано завдавати таких ударів на тлі покращеної української позиції ППО.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ