Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росія закрила американський центр у Москві

Російський уряд вирішив закрити Американський центр посольства США при Всеросійській державній бібліотеці іноземної літератури ім. М. І. Рудоміно в Москві. Про це йдеться у заяві посла США в РФ Джона Теффта.

"Нещодавно бібліотека розірвала офіційну угоду з посольством США про підтримку посольством Американського центру, а також повідомила нам про свій намір замінити директора Американського центру і взяти діяльність центру під свій повний контроль", - наголошується в повідомленні.

Теффт також зазначив, що цей крок російського уряду припиняє американо-російську співпрацю у центрі у бібліотеці, яке тривало більше 22 років.

"Американський Центр створював глибокі та міцні зв'язки між людьми і культурою Росії та США. Він представляв собою центр американської культури, історії та літератури в російській столиці, а також служив місцем проведення зустрічей з численними американськими видатними діячами, серед яких були космонавти, артисти, спортсмени, вчені, політики та письменники. Тільки торік Американський центр провів більше 400 культурних та освітніх заходів і прийняв більше 50 тисяч російських відвідувачів", - додав посол США у Росії.

Окремо Теффт нагадав, що рік тому російська влада закрила найбільшу американо-російську програму освітніх обмінів FLEX.

"Односторонні кроки, зроблені РФ останнім часом, ставлять під сумнів прихильність уряду Росії зв'язкам між російським і американським народами, які не уривалися навіть за часів холодної війни і в інші складні моменти довгої історії відносин наших країн", - підсумував він.

ТСН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ