Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росія запропонувала Євросоюзу військову співпрацю

Перед самітом Європейського Союзу, який відбудеться у Брюсселі у четвер, 15 грудня, постійний представник Російської Федерації при ЄС Володимир Чижов заявив про готовність Москви до військової співпраці з Брюсселем.

"Ми відкриті для інтенсивного, вигідного для обох сторін діалогу щодо головних питань зовнішньої політики, а також готові до військової співпраці", - цитує Чижова у середу, 14 грудня, видання Die Welt.

За словами постпреда Росії у ЄС, цілком можливою є участь російської армії у операціях ЄС, а також інших третіх країн. Чижов нагадав, що раніше РФ співпрацювала з ЄС у Сомалі, Чаді та на Балканах.

"Ми готові обговорити правові підстави такої співпраці, наприклад двосторонній договір", - запропонував Чижов. Метою такої угоди, наголосив він, може стати "стабільна та конструктивна співпраця у кризових регіонах світу". "Командування спільними операціями можуть почергово перебирати Росія та ЄС, або вони також можуть відбуватись під керівництвом ООН", - пояснив Чижов.

Нагадаємо, під час саміту лідерів ЄС, який відбудеться 15 грудня, обговорюватимуться, зокрема, питання оборони, а також підвищення ефективності реагування на кризи у світі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ