Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Росія збільшить обсяги транзиту газу через Україну в 2007 році на 10 відсотків – до 124 млрд м куб.

Росія збільшить обсяги транзиту газу через Україну в 2007 році на 10 відсотків – до 124 млрд м куб. Про це «Гал-info» повідомив прес-секретар НАК «Нафтогаз Україна» Юрій Корольчук.
«Газ потрапляє в Європу через два основні коридори – Білорусь та Україну. В 2005 році через Україну було транспортовано 121 млрд куб. газу, в 2006 році – 113 млрд куб газу. Основна причина скорочення газотранспортування є те, що на початку 2006 року, коли мали плануватися спільні основи тарифної політики та обговорюватися обсяги транзиту газу, українська сторона не провела необхідних переговорів і росіяни збільшили обсяги транспортування газу через Білорусь. Зараз же голова Мінпаливенерго Юрій Бойко домовився про збільшення транзиту на 11 млрд куб. – до 124 млрд куб. на рік, для чого і здійснив два своїх візити до Російської Федерації – 12-го та 16 січня для переговорів з головою правління ВАТ "Газпром" Алексєєм Міллером та президентом "Транснафти" Семеном Вайнштоком», – сказав у коментарі «Гал-info» Корольчук.
Газотранспортна система України має протяжність 37,5 тис. км, включає 71 компресорну станцію та 13 підземних сховищ газу загальним об’ємом 32 млрд куб. м. Пропускна здатність ГТС в Європу становить 141 млрд куб. м газу на рік.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ