Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росіянам припинили видавати візи в США

США з 23 серпня призупинять видачу неімміграційних віз по всій Росії, повідомили в американському посольстві. Про це повідомило видання РІА Новини.

"У зв'язку із заходами, прийнятими Російською Федерацією щодо обмеження чисельності співробітників дипломатичної місії США в РФ, починаючи з 23 серпня 2017 року, процедура видачі неімміграційних віз по всій Росії буде припинена", - повідомляється на сайті посольства в Москві.

Процедуру відновлять з початку вересня, але тільки в Москві. Видача неімміграційних віз в консульствах призупиняється "на невизначений термін". Обмеження діятимуть, поки число американських дипломатів не збільшать, йдеться в повідомленні.

У дипмісії пояснили, що раніше призначені співбесіди будуть скасовані, а тих, хто вже подав документи на оформлення візи, проінформують про те, як вони зможуть перепризначити співбесіду. Також посольство і консульство в Санкт-Петербурзі більше не будуть приймати заяви на отримання віз від громадян Білорусії.

Крім того, посольство не буде повертати сплачений консульський збір росіянам, які подали заяву на візу. При цьому наголошується, що він залишається дійсним протягом року з моменту оплати. Сплачений збір також не можна буде використовувати для звернення за візою в диппредставництвах США за межами Росії.

При цьому підкреслюється, що дипмісії продовжать "надавати повний перелік послуг" американським громадянам.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ