Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росіяни розбомбили базу, яка використовується США в Сирії, – WSJ

Авіаудари по секретному гарнізону в населеному пункті Ат-Танф поблизу кордону з Йорданією були завдані 16 червня, повідомляє видання The Wall Street Journal з посиланням на джерела в Пентагоні та Білому домі.

Джерела повідомили виданню, що російські ПКЗ скинули на базу касетні боєприпаси, після чого співробітники центрального командування сил США в Катарі зв'язалися з російськими колегами в сирійській Латакії. Але через півтора години після попередження російські літаки розпочали другу хвилю ударів по гарнізону. Російські льотчики не відповіли. Джерела стверджують, що внаслідок цих ударів вбиті чотири сирійських повстанці.

У РФ визнали нанесення цих ударів, однак виправдовувалися тим, що думали, що цілі належать позиціях ІД.

Американські військові стверджують, що було легко визначити, що база не відноситься до ІД через наявність американських і британських баз укріплень.

Росіяни також заявили, що авіаудари були заздалегідь схвалені йорданцями, але в США говорять, що в Аман не підтверджують цю інформацію. Ще пізніше російські військові заявили, що не могли скасувати авіаудари через те, що Вашингтон не надав Москві точні координати цієї бази.

У цьому зв'язку варто нагадати про візит держсекретаря США Джона Керрі в Москву 12 липня. Так, після цього стало відомо, що США пропонують Росії новий військовий пакт проти "Ісламської держави" і "Аль-Каїди" в Сирії.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ