Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Російська література формує або раба, або «атщіпеца», – Фаріон про російську класику

Міністра освіти Дмитра Табачника, на думку депутата Львівської обласної ради від «Свободи» Ірини Фаріон варто відправити у відставку за те, що він перетворив шкільний курс зарубіжної літератури у курс російської літератури, що сповна має переорієнтувати українських школярів на російські духовні цінності та моделі поведінки.

«Якщо дехто не розуміє, що таке російська література, так звана їхня класика, то нехай почитає твори видатного росіянина, який став видатним українцем – Миколи Хвильового, який казав, що ця література формує або раба, або «атщіпеца», тобто людину, яка викинута за борт суспільства. Це сказав Микола Хвильовий, який добре знав цю культуру із середини. І цю культуру вони намагаються прищепити тепер нашим дітям через зміну програми зарубіжної літератури», – заявила Ірина Фаріон.

За її словами, на найближчому засіданні комісії освіти Львівської облради депутати заслухають звіти представників влади області про те, як у школах Львова та на Львівщині намагаються донести до дітей ті твори, які вилучила з програми чинна влада.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ