Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Російське вторгнення в Україну: ситуація станом на ранок 21 квітня

Розпочалася п’ятдесят сьома доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.
фото Олена Ляхович, Гал-інфо

Як повідомляють у Генштабі ЗСУ, противник намагається продовжувати наступальні дії у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей. 
Ворог продовжує завдавати ракетно-бомбових ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури на всій території України.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках противник активних дій не проводив, змін в стані та положенні угруповань його військ не виявили. 

На Слобожанському напрямку ворог продовжує нарощування системи технічного забезпечення. 

У Балаклеї поранених російських військовослужбовців почали розміщувати у міській поліклініці, незважаючи на те, що  шпиталь для російських військових обладнаний у будівлі місцевої музичної школи. Розміщення окупантів у міській поліклініці свідчить про значне зростання числа поранених та проблеми з їх подальшою медичною евакуацією. 

Ворог продовжує часткове блокування та обстріли міста Харкова.

На Донецькому і Таврійському напрямках противник й надалі здійснює артилерійські обстріли вздовж усієї лінії зіткнення.

На Херсонщині загарбники планують організувати примусову мобілізацію населення на війну з Україною. Водночас окупанти поставили за мету повністю припинити гуманітарну підтримку області з боку української влади. Триває терор населення. 

Так, у селі Золота Балка Херсонської області представники російських окупаційних військ провели збори з місцевим населенням, де заявили про те, що “зелених коридорів” більше не буде, людям заборонили покидати населений пункт. Крім того, попередили, що у разі обстрілу їхніх позицій підрозділами Збройних Сил України, російські загарбники почнуть обстріл населеного пункту. Окупанти продовжують обхід помешкань, здійснюють обшуки.

На Південнобузькому напрямку ворог здійснює обстріли позицій наших військ.

Угруповання Повітряних Сил Збройних Сил України за попередню добу збило чотири повітряні цілі: три безпілотних літальних апарати та одну крилату ракету. 

На території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбили дев’ять атак ворога, знищили один танк, десять одиниць броньованої та дві одиниці автомобільної техніки, одну артилерійську систему, дві одиниці спеціальної інженерної техніки, зенітно-ракетний комплекс і ворожий склад з боєприпасами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ