Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Російські коментатори спотворили зміст пісні Джамали на Євробаченні-2016

Під час телевізійної трансляції Євробачення-2016 коментатори російського пропагандистського каналу "Россия 1" по-своєму трактували зміст пісні "1944" української співачки Джамали.

Російські коментатори вважають, що пісня не має драматичного історичного підтексту: за їхніми словами, Джамала співає про людей, які залишають батьківщину у пошуках кращого життя.

Як відомо, пісня Джамали "1944" присвячена депортації кримських татар.

"У Європі її композицію сприймають як ще одну молитву про долі людей, які вільно або мимоволі залишають свій будинок у пошуках кращого життя. Ця проблема, яка перейшла з XX століття в наше ХХІ століття", - заявив російський коментатор.

Нагадаємо, 12 травня в Швеції відбувся другий півфінал Євробачення-2016. За прогнозами букмекерів, Джамала опинилася на четвертому місці серед претендентів на перемогу в пісенному конкурсі.

За підсумками двох півфіналів, у фіналі конкурсу виступлять представники таких країн: Азербайджан, Росія, Нідерланди, Угорщина, Хорватія, Австрія, Вірменія, Чехія, Кіпр, Мальта, Великобританія, Німеччина, Іспанія, Італія, Франція, Швеція, Латвія, Грузія, Болгарія, Австралія, Україна, Сербія, Польща, Ізраїль, Литва, Бельгія.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ