Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Російські наративи: Енергоатом спростував матеріал опублікований Forbes Україна

В НАЕК "Енергоатом" оприлюднили заяву стосовно публікації видання Forbes Україна: "Атомний секондхенд. "Енергоатом" купує у Westinghouse за $500 млн обладнання не побудованого у США атомного енергоблока. Коли він буде потрібен?".

Як зазначили в Енергоатомі, у матеріалі Forbes Україна використано неперевірену, недостовірну та викривлену інформацію, а саме:

"…в пресслужбі "Енергоатома" підтвердили, що компанія не має затвердженого ТЕО". Ця теза не відповідає дійсності, адже на офіційний запит пресслужба дала повну відповідь, а саме: "У грудні 2023 року Енергоатом завершив розробку техніко-економічного обґрунтування будівництва енергоблоків № 5 та № 6 Хмельницької АЕС з реакторною установкою АР1000 та в установленому порядку направив зазначене ТЕО на розгляд Кабінету Міністрів України. Найближчим часом питання буде винесено на розгляд членів уряду і відповідно до зали парламенту для прийняття Закону".

"Енергоатом" грубо порушив законодавство України, норми і правила будівництва АЕС".

Та наголосили, що Енергоатом розпочне будівництво нового енергоблоку одразу після підписання Закону Президентом України.

Також в НЕЕК "Енергоатом" зазначили, що російська пропаганда не вперше запускає подібні ІПСО. Відповідно дана публікація Forbes Україна - це ніщо інше, як кремлівські вкиди, тому що:

  • зазначена стаття щодо співпраці Енергоатома та Westinghouse повторює російські наративи, спрямовані на дискредитацію партнера Енергоатома – компанію Westinghouse, оскільки саме така синергія компаній зруйнувала монополію росії на ринку ядерного палива. Ба більше, – спрямована на підрив довіри до міжнародних партнерів України та енергетичної безпеки держави.
  • пронизана коментарями псевдо експертів з додаванням неперевірених фактів, припущень та суб’єктивною думкою автора, яка ставить під сумнів необхідність будівництва нових енергоблоків в Україні, чим посилює тезу росіян, що під час війни нічого будувати не потрібно. Дійсно, кремль пішов іншим шляхом - всупереч усім нормам міжнародного права, окупував, або простіше сказати «вкрав», Запорізьку АЕС, яка є найбільшою в Європі і виробляла понад 40% електроенергії всіх атомних станцій.

Враховуючи вищезазначене, в Енергоатому наполягають на негайному видаленні статті "Атомний секондхенд. "Енергоатом" купує у Westinghouse за $500 млн обладнання не побудованого у США атомного енергоблока. Коли він буде потрібен?" з сайту Forbes Україна та публічному спростуванню цієї інформації виданням на своєму ресурсі.

Також Компанія буде звертатися до суду та використовувати всі доступні засоби в межах правового поля України для захисту своєї честі, гідності та ділової репутації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ