Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

​Російський фюрер тріумфує в Ізраїлі, - Айдер Муждабаєв

Кримськотатарський журналіст Айдер Муждабаєв у своєму відеоблозі на каналі в Youtube, назвав Володимира Путіна новим фюрером і розкритикував реакцію учасників форуму пам'яті жертв Голокосту на його виступ.
Володимир Путін

“Я був проти поїздки президента України до Ізраїлю на гібридний форум "пам'яті жертв Голокосту", щоб не опинитися там статистом, глядачем для нового фюрера, тепер - російського. На жаль, рішення їхати в Ізраїль все-таки було прийнято. Але, на щастя, бути присутнім на ганебному тріумфі Путіна над історичною правдою і цивілізованим світом президент України відмовився. Схвалюю це рішення. Навіть не уявляю, як виглядав би наш президент серед тих, хто аплодував орвелівській брехні Путіна", - зокрема зазначив Айдер.

"Це моральне та інтелектуальне дно для людства, якщо навіть в Ізраїлі стільки людей, включаючи політиків і навіть істориків Голокосту не розуміють, хто є Путін, і наскільки небезпечно його посилення в світі, в тому числі - для Ізраїлю”, - додав Айдер Муждабаєв під своїм відео.

Нагадаємо, 23 січня в Єрусалимі розпочався п’ятий Всесвітній форум пам’яті Голокосту, присвячений 75-й річниці звільнення концтабору Аушвіц. У заходах взяли участь представники України, Росії, Франції, Польщі.

Володимиру Путіну надали слово, на що різко відреагував очільник Польщі — Анджей Дуда, відмовившись брати участь в основній частині форуму. Услід за ним таке рішення прийняв Володимир Зеленський,  який заявив: “Прилетіли до Ізраїлю й дізналися, що на Всесвітній форум пам’яті Голокосту через величезний інтерес до події та обмежену кількість місць важко потрапити багатьом з тих, хто пережив цю страшну трагедію. Вирішили передати моє місце та місця делегації України цим мужнім, унікальним людям”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ