Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Російський суд заочно засудив Яценюка за "чеченську" справу

За повідомленням Посольства України в РФ 9 березня 2017 Єсентукський міський суд Ставропольського краю заочно розглядав «чеченську» справу проти Арсенія Яценюка. З порушенням усіх можливих процесуальних гарантій російський суд прийняв рішення про заочний арешт Арсенія Яценюка за начебто участь у озброєній банді та умисні вбивства. Про це на своїй сторінці написав міністр юстиції Павло Петренко.

Рішення суду можна переглянути за посиланням.

Зокрема у листі йдеться про те, що суд розглянув клопотання слідчого Слідкому РФ по Північно-Кавказькому федеральному округу про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту щодо Арсенія Яценюка у справі про "участь у збройному угрупованні".

Також повідомляється, що постановою суду щодо Арсенія Яценюка заочно обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту, у зв'язку з тим, що він 21 лютого 2017 року оголошений у міжнародний розшук.

"Це продовження гібридної війни Росії проти нашої країни. Це помста Яценюку за послідовну політику протидії російській агресії. Це плата за міжнародні судові позови і санкції проти Росії, помста за політику енергетичної незалежності і розвиток оборонного сектору України.

Це судилище ще раз доводить, що в Росії не існує незалежного правосуддя, а обвинувальні вироки проти українців пишуть в Кремлі. В такий спосіб в Росії та окупованому Криму вже засуджено сотні українських громадян", - написав Павло Петренко.

Нагадаємо, у вересні 2015 року глава Слідчого комітету РФ заявив про участь Арсенія Яценюка в чеченській війні проти Росії. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ