Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ростислав Тістик: залізниця Львів - Варшава - альтернатива для 1250 пасажирів щодня

Стартував продаж квитків на відновлене після 17-річної перерви пряме залізничне сполучення між Львовом та Варшавою.

Перший рейс за маршрутом Львів - Рава-Руська - Варшава відбудеться вже 15 жовтня о 8:30 ранку.

Як повідомив народний депутат Ростислав Тістик, графік руху складено з урахуванням вже існуючих рейсів, щоб пасажири могли зручно пересідати у Львові з нічних потягів. Поїздка до кордону триватиме близько 2 годин.

"На станції Рава-Руська відбуватиметься пересадка на міжнародний потяг до Варшави. Прикордонні та митні процедури проводитимуться вже під час руху, що дозволить економити час", - зазначив депутат.

Загалом подорож зі Львова до Варшави займе 9 годин - на 2 години менше, ніж автобусом. Вартість квитка складає близько 1300 грн в один бік.

"Щодня кордон перетинає 25-30 автобусів до Варшави. Це 1250 пасажирів, які отримають якісну альтернативу", - наголосив Тістик.

Він висловив сподівання, що вже наступного року європейську колію буде продовжено до Львова, щоб уникнути незручностей з пересадкою.

Залізничне сполучення між Львовом та Варшавою існувало з 1956 по 2005 рік. Його відновлення обговорюється з 2017 року в рамках проєкту "Євроколія Варшава-Львів". У 2022 році розпочалась реконструкція ділянки та вокзалу в Раві-Руській.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ