Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

​Розпочали ремонт прикордонної дороги Яворів – Грушів

Довжина дороги – 19,5 км.

Як написав на своїй сторінці у Фейсбуці заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Юрій Бучко, вони сьогодні, 21 серпня, спільно з Міністром Кабінету Міністрів Олегом Немчіновим, поспілкувались з підрядниками та оглянули дорогу:

"Зараз дорожники проводять земляні роботи та зрізають пошкоджене дорожнє покриття. Перш ніж прокласти новий асфальтобетон, розширять дорогу відповідно до нормативних вимог, влаштують водовідведення, замінять існуючі залізобетонні труби. Посилять основу дорожнього покриття.  

А тоді – влаштують тротуари та освітлення в межах населених пунктів, зупинку громадського транспорту.
На цій ділянці дороги прокладені мости - через річки Ретичин та Липовець.  Їх теж потрібно відремонтувати.

Оновлена дорога відповідатиме параметрам IV категорії. Загальна вартість робіт - 7 млн. євро. Ремонт цієї дороги виконуємо в межах співпраці з Польщею (Програма «Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на підходах до пунктів пропуску на українсько-польському кордоні»). Польща надає Україні кредит під 0,15% річних.

До речі, історія з цими коштами тягнеться давно. Договір про надання кредиту на 100 млн євро між Урядом України та Урядом Республіки Польща було укладено ще 2015 року. Ратифіковано у 2016-му. І як бачимо, лише зараз почали роботи.

Також сподіваюсь, невдовзі розпочнемо ремонтувати дороги:

  • Нижанковичі – Самбір – Дрогобич - Стрий км, довжиною 46,5 км.
  • КПП «Смільниця» - Старий Самбір, довжиною 30 км,
  • Червоноград – Рава-Руська  - 53 км.

Нагадаю, в липні розпочали ремонт на дорозі «Мостиська – Краковець», в межах програми Польща-Білорусь-Україна. Практично 2 роки роки роки роботи не виконували.  Зараз 19 кілометрів нижнього шару цієї дороги вже проклали. 

Загалом 2020-го залучили на ремонт доріг 4,6 млрд гривень. Це рекордна сума за всі роки.  Спільно з головою ЛОДА Максим Козицький ставимо завдання відремонтувати понад 500 кілометрів доріг до кінця року.

Розуміємо, що добрі дороги - це не тільки зручність і безпека для водіїв і пасажирів. До нас ніколи не піде інвестор, якщо ми не запропонуємо зручного транспортного сполучення та належно не відремонтуємо наші автошляхи.

Тішуся, що цього року вдається багато зробити у прикордонних районах області. Туристи, які перетинають кордон з Україною на Львівщині, вже не відчуватимуть дискомфорту, як раніше. Вони продовжать свою мандрівку по добрій дорозі".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ