Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Розпочався прийом творів на здобуття Премії імені В’ячеслава Чорновола

Держкомтелерадіо розпочав прийом публіцистичних творів на здобуття Премії імені В'ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики, - проінформували у прес-службі Держкомтелераліо.

Премія у розмірі 20 тис. грн присуджується щороку авторам нових оригінальних  публіцистичних творів у галузі журналістики, що сприяють утвердженню історичної пам'яті народу, його національної свідомості та самобутності, опублікованих (оприлюднених) у завершеному вигляді протягом останніх трьох років, але не пізніше як за півроку до їх висунення на здобуття Премії.

На здобуття Премії до 10 серпня 2019 року подаються:

  • клопотання про присудження Премії з короткою характеристикою твору та його автора;
  • примірник твору на матеріальному носієві з підтвердженням його оприлюднення (примірники друкованих засобів масової інформації, телепередачі та радіопрограми на компакт-дисках у форматі DVD);
  • копія паспорта (у разі висунення на здобуття Премії колективу – копії паспортів кожного члена колективу).

Адреса для подання творчих робіт: 01001, м. Київ, вул. Прорізна, 2, Державний комітет телебачення і радіомовлення України (з поміткою ʺна здобуття Премії імені В'ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістикиʺ). Телефони для довідок: (044) 279–35-56,(044) 278-86-96.

Нагадаємо, що премія імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики присуджується з 2004 року відповідно до постанови Кабінету Міністрів України.

Протягом 2004-2018 років лауреатами премії стали такі автори та колективи: 2004 рік – Василь Кривий за публікацію ʺПуста хатаʺ в газеті ʺБуковинаʺ, м. Чернівці; 2005 рік – Серафима Розумович за публікацію ʺСутінки в імперії бідностіʺ в газеті ʺЛітературна Українаʺ; 2006 рік – Костянтин Перцовський за публікацію ʺЯ – українець!ʺ в газеті ʺГолос Україниʺ; 2007 рік – Іван Корсак за публікацію ʺГетьманич Орликʺ в газеті ʺСім’я і дімʺ, м. Луцьк; 2008 рік – Леонід Мужук за фільм-дилогію ʺ33ʺ (Київська регіональна державна телерадіокомпанія); 2009 рік - авторський колектив Закарпатської ОДТРК за фільм ʺГіркота солодкої земліʺ; 2010 рік – Сергій Дзюба за книгу ʺЗамінований райʺ, м. Чернігів; 2011 рік – Мирослав Мамчак за книгу ʺТарас Шевченко і флотʺ (м. Севастополь); 2012 рік – авторський колектив Полтавської ОДТРК за фільм ʺСоловецькі в’язні з України. Микола Зеровʺ; 2013 рік - Сніжана Потапчук за документальний фільм ʺКорюківка. Злочин проти людяностіʺ; 2014 рік – Сергій Шевченко за нарис ʺСоловецький вівтар української незалежностіʺ; 2015 рік – Аркадій Музичук за публіцистичну збірку ʺРік Бикаʺ; 2016 рік - Володимир Земляний за публіцистичну збірку ʺРусский разухай, или украинские граблиʺ; 2017 рік – Зіновій Суходуб за книгу ʺЛіна Костенко: ʺЛюбов’ю-пам’яттю причастяʺ (Діалоги з Поетесою); 2018 рік - Євген Букет за публікацію ʺХанська Українаʺ в газеті ʺКримська світлицяʺ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ