Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На сесії підтримали розвиток штучного інтелекту у Львівській громаді

Сьогодні на сесії міської ради Львова затвердили Програму сприяння розвитку сфери штучного інтелекту у Львівській міській територіальній громаді на 2023-2030 роки.

Програма спрямована на підвищення конкурентоспроможності та інноваційності у розвитку економіки та бізнесу, освіти, інноваційного потенціалу міського капіталу, науки, медицини, а також міського управління, повідомляють в ЛМР. 

«Ми стали першою міською радою, яка прийняла таку програму. Тобто ми визначили три ключових напрямки, це є охорона здоров’я, безпека міста і робота з даними в управлінні містом.

Наприклад, у біонічних протезах використовують елементи штучного інтелекту. Якщо говорити про аналітику, нам необхідно аналізуючи інформацію обробляти масиви даних, аби приймати рішення. У безпековому аспекті – це аналіз різних номерів та аналітика. Ми хочемо пропагувати більше використання таких технологій», – розповів Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

В управлінні інформаційних технологій департаменту економічного розвитку Львівської міської ради кажуть, метою програми є підвищити обізнаність і використання технологій штучного інтелекту в різних сферах життя міста, напрацювати конкретні технічні рішення, які могли б вже зараз допомагати у вирішенні тих чи інших міських питань.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ