Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Руйнації замків, відновлення яких стало справою життя Б.Возницького, не можна допустити, - працівники Золочівському замку

У Золочівському замку, де перед смертю часто бував екс-директор Львівської галереї митстецтв Борис Григорович Возницький працівниккам важко змиритися з думкою, що Возницького більше немає.

У розмові з Гал-інфо реставратор тканин в Золочівському замку Анна Славінська, яка п'ятнадцять років працювала з Возницьким, розповіла: «Ще не так багато часу пройшло... Ми всі про нього говоримо в теперішньому часі… У нас ще немає такого відчуття, що директора нема. Таке враження що він от-от має приїхати. У всьому відчувається його присутність, і ми думаємо, що те, що картина Альтамонте «Битва під Парканом», яка тепер є в цьому замку, – це його заслуга і його поміч. Ми вважамо, що руйнації замків не можна допустити в жодному випадку, адже це справа всього його життя».

А запитання де улюблене місце Бориса Григоровича в Золочіському замку вона скзала, що відпочивав він рідко, а коли відпочивав, то не був вибагливим до місця.

«Відпочивав він рідко і де було місце. А щодо улюбленого місця в палаці, то якщо робимо експозицію в Китайському палаці, то й улюблене місце там. Тобто, де робимо там і улюблене місце. Це все – це його дітище, не можна сказати, що в дитини більше любиш очі, а ручки не любиш. Отак і Борис Григорович він любив тут все!», - сказала Анна Славінська.

Пані Марія чотири роки працювала під керівництвом Возницького в Золочівському замку каже, ще й досі важко повірити у його смерть.

«Перші дні було дуже важко. Ми не могли усвідомити, що його вже немає з нам… Зараз вже трохи легше. Знаєте, ми дуже сумуємо, нам дуже його не вистачає, але в той же час таке враження, що він з нами. Стільки часу тягнулася ця історія з картинами, а зараз цей процес пришвидшився, це його заслуга. Ми віримо, що він нам допомагає», - зазначила пані Марія.

Загалом у замку ніщо не нагадує про відсутність господаря. Працівники музею-заповідника «Золочівський замок» кажуть, що не допустять того, що праця життя Бориса Возницького була марною. Сам Борис Григорович з заквітчаного портрету пильно стежить за тим, що відбувається в замку, який він буквально підняв з руїни.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ