Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ryanair розглядає можливість відновлення польотів в Україну до кінця 2023 року

Ірландський лоукостер Ryanair розглядає можливість відновлення невеликої кількості рейсів в Україну до кінця 2023 року за умови успішних переговорів щодо часткового відкриття повітряного простору.
Британці назвали Ryanair "найгіршим авіаперевізником" на короткі відстані

Про це повідомив виконавчий директор авіакомпанії Майкл О'Лірі в інтервʼю зазначила Економічна правда.

За словами О'Лірі, наразі розглядається два плани: перший – це закінчення війни і відкриття повітряного простору в один чи два дні. Другий, згідно з яким авіакомпанія може запланувати невелику кількість рейсів уже наприкінці цього року.

Крім того, О'Лірі навів приклад Ізраїлю, де попри періодичні ракетні обстріли продовжує працювати авіація. 

"Літаки сідають щодня в Тель-Авіві, який розташований лише за 10 хвилин їзди від Західного берега, звідки запускають ракети", – сказав О'Лірі. 

Він додав, що наразі Мінвідновлення працює над тим, щоб наприкінці поточного року відновити деякі рейси в Україну.

"Я думаю, ми маємо бути оптимістами. Наразі Мінвідновлення працює над тим, щоб наприкінці цього року відновити деякі рейси до Києва та Львова. І якщо вони зможуть довести, що це безпечно, ми виконуватимемо ці рейси", - сказав голова Ryanair.

Водночас О'Лірі підкреслив, що якщо Україні не вдасться переконати Європейську агенцію авіаційної безпеки та страхові компанії щодо безпечності виконання обмеженої кількості рейсів до Києва та Львова, то відновити польоти компанія не зможе.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ