Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Римські штори день ніч

Римські штори день ніч – це зручна конструкція для захисту ваших вікон. Вони мають подвійну структуру, завдяки якій можуть бути налаштовані у відповідності до часу. Наприклад, знаходитись зовсім закритими, та не пропускати навіть частинки світла, або відкритись для навколишнього світу, та пропускати максимум сонячних променів. Також можна залишити їх у середньому положенні, створюючи незначну напівтінь. Така універсальність конструкції обумовлена особливим механізмом, що складається з ланцюга та карнизу, на якому зафіксовані всі деталі конструкції. Самі штори виглядають, яка два полотна з тканини, що мають незалежне управління. Почати їх рух можливо легким зусиллям – потягнувши за один з ланцюгів.

Особливості установки та зовнішнього вигляду штор

Головна частина штор, без сумніву, тканина. Для формату день та ніч обирається два різновиди тканини – прозора, тюлева, яка дозволяє сонячним променям проникати у приміщення, та щільна, подекуди навіть гобеленова, яка створює ефект ночі. Який матеріал буде використано залежить від побажань замовника, оскільки цей вибір доволі суттєво впливає на вартість уже готового виробу. Денна сторона зазвичай вимагає використання легких матеріалів, типу органза, але важливо щоб вони були достатньо щільними та міцними.

Установка конструкції також має певні варіації. Систему можна закріпити на стіні, на стелі або на рамі вікна. Багато чого залежить від особливостей вікна та типу обраної системи. Зазвичай популярністю користуються наступні системи:

  • Подвійна ланцюгово-роторна. Вона функціонує за рахунок двох незалежних карниза, які монтуються на стіну або стелю. На один кріпиться тюлева штора, а на інший щільна. Тоді тканину буде можливо підняти і опустити на будь-яку висоту. Управління положенням штор виконується, використовуючи два пластикові ланцюжка – по одному для кожного типу тканини.
  • Одинарний ланцюгово-роторний механізм. Схема монтажу доволі схожа з попереднім варіантом, але карниз один, хоча дворядний. Тому закріпити на ньому два варіанта тканини буде доволі просто.

Кожна конструкція має свої позитивні та негативні сторони. Але зазвичай цей варіант обирають тому, що він дуже практичний, та прекрасно виглядає у будь-якому інтер’єрі. Який варіант римських штор обрати залежить від багатьох чинників. Якщо закріпити дві штори на один карниз потрібно надійно його зафіксувати, оскільки якщо перша тканина легка та прозора, то друга відрізняється щільною текстурою та доволі великою вагою. Витримати таке навантаження може не кожне кріплення.

Як у першому так і у другому випадку зафіксувати механізм можливо у будь-якому положенні. Підняти кожну штору на потрібну висоту або опустити повністю. Для цієї маніпуляції використовується спеціальний ланцюговий механізм. Для кожного полотна він свій, тому регулювати їх положення дуже просто. Завдяки щільному матеріалу штори «ніч» можуть повністю перекрити денне світло та захистити комфортний сон. Це особливо важливо, якщо хочеться відпочити вдень, а яскраве світло проникає у вікно та намагається не дати вам заснути. Тоді достатньо просто опустити штори, та забезпечити собі спокійний сон.

Але такі штори будуть доцільні не тільки для спальні. Вони прекрасно вписуються у вітальню, особливо якщо ця кімната оформлена вами у класичному стилі. Непогано подібні штори виглядають на кухні. Особливо враховуючи той факт, що їх висоту можливо регулювати. Наприклад, захотілось вам помилуватись краєвидами, достатньо підняти штору і відкрили вікно. Якщо ж хочете затишку, штору можна опустити на комфортну висоту.

Ціни на подібні моделі доволі доступні, до того ж їх можливо регулювати. Для прикладу, обрати недорогі тканини (синтетичні або змішані), недорогий карниз та інші елементи конструкції. У результаті отримаєте модні штори та ще й за приємною ціною. Головне щоб вони були зроблені якісно.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ