Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Ринок праці: головні тенденції жовтня

Осінь – традиційний період наростання бізнес-активності. Цей рік — не виняток. Після закінчення періоду відпусток спостерігався притік пошукачів і роботодавців на ринку праці. Проте вже до жовтня темпи зростання пропозицій про роботу дещо уповільнились. При цьому тривало незначне збільшення активності пошукачів. З

Загалом протягом місяця на Міжнародному кадровому порталі hh.ua було опубліковано 55 тис. нових резюме і майже 20 тис. вакансій.

Найбільш помітне зростання вакансій спостерігалося в сфері послуг, автомобільного бізнесу, безпеки і фармацевтики. Також зріс попит на топ-менеджерів і керівників напрямків. Рідше у порівнянні з попереднім місяцем з’являлися вакансії для працівників освіти, HR-ів, бізнес-тренерів, а також банківських працівників, фінансистів і бухгалтерів. Як і раніше, найбільша частка вакансій припадає на продажі, ІТ, маркетинг і PR, адмін. персонал і спеціалістів початкового рівня.

Серед пошукачів активність зросла практично у всіх галузях. Лідерами з приросту резюме були туризм і готельно-ресторанний бізнес, домашній і робочий персонал, продажі, медицина і фармацевтика, маркетинг, реклама і PR. Рідше з’являлися резюме від працівників освіти і банківських службовців. Практично не змінилася чисельність бажаючих знайти роботу у виробництві, ІТ і страхуванні. Найбільш численними за кількістю резюме залишаються початок кар’єри, ІТ, продажі, бухгалтерія і фінанси, виробництво, вищий менеджмент.

ТОП регіонів за кількістю вакансій і резюме не змінюється з плином місяців. Найбільше пропозицій про роботу розміщено у Києві, Харкові, Одесі, Дніпрі й у Львові. Серед лідерів за кількістю резюме також Донецьк.

У жовтні дещо зросла кількість вакансій у Кіровоградській, Чернігівській і Львівській області. Незначно, але покращилася ситуація в Донецьку і Луганську. Менше у порівнянні з вереснем розміщували резюме в Хмельницькій, Запорізькій, Херсонській, Тернопільській та Івано-Франківській області.

Згідно з аналізом бази вакансій hh.ua, середня заробітна платня у столиці складає 8-9 тис. грн, у регіонах — 5-6 тис. грн. Найвищі зарплати пропонують топ-менеджерам у великих міжнародних компаніях і ІТ-спеціалістам (найчастіше на позиціях Senior, Team Lead, Business Analyst). До того ж у вакансіях такого профілю розмір винагороди найчастіше вказаний у валюті. У середньому розмір пропонованої зарплати для програмістів складає близько 1 000 — 1 500 USD.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ