Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Нововолинську провели рейди з легалізації ринку праці

Сьогодні легалізація зайнятості є одним з пріоритетних завдань як на державному, так і на місцевому рівні, - зазначають у пресслужбі Нововолинської міської ради.
Фото Нововолинська міська рада

На жаль, відносини між роботодавцем та найманим працівником не завжди відповідають нормам чинного законодавства.  Впродовж січня поточного року спеціалісти головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області прийняли участь у проведенні рейдів щодо виявлення фактів використання праці неоформлених працівників у складі  робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення Нововолинської міської ради.

Групою було проведено 6 рейдів  під час яких обстежено діяльність 104 суб’єктів господарювання: сфери роздрібної торгівлі, громадського харчування, надання послуг населенню, транспортних послуг. За результатами обстеження було виявлено працівників та фізичних осіб – підприємців, що працювали без належного оформлення трудових відносин.

Під час зустрічей роботодавців було проінформовано  щодо неприпустимості використання найманої праці без оформлення трудових відносин, найманих працівників — про переваги легальної зайнятості,    залежність соціального захисту від сплати страхових внесків.

За результатами проведених обстежень легалізовано працю 16 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ