Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ризику припинення допомоги від США для України нема, - дипломатка

Багато сенаторів і конгресменів від обох партій закликали не простозберегти підтримку України, але й посилити її
фото з сайту Укрінформ

Ризику припинення фінансування американської допомоги Україні наразі немає – навіть попри те, що Конгрес минулого тижня не ухвалив додаткового масштабного пакету підтримки України.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповіла посол України у Вашингтоні Оксана Маркарова.

«З урахуванням того, що попередній бюджет містить значні перехідні кошти, ми будемо зараз використовувати їх, тому ризику припинення фінансування немає», – зауважила українська дипломатка.

Вона назвала прикрим, що українські програми не були ухвалені в проголосованій у Конгресі резолюції щодо уникнення «шатдауну» в США. Тепер, за її словами, «набагато важливіше отримати повноцінне фінансування в основному бюджетному рішенні».

Маркарова також повідомила, що після голосування в Конгресі в суботу вона провела багато зустрічей й телефонних перемовин із членами Конгресу.

«Велика кількість сенаторів і конгресменів від обох партій закликали не просто ухвалити чи зберегти підтримку України, але й посилити її. До того ж, адміністрація активно працює з Конгресом на цим питанням», – додала посол.

За її словами, навіть зараз тривають дуже активні переговори про напрацювання нового бюджетного рішення, у якому допомога для України має бути передбачена.

«Бюджет може бути ухвалений як у вигляді окремого закону, так і у вигляді частини більшого пакету фінансування Міноборони США», – додала вона.

Посол також запевнила, що і українська сторона, і «всі друзі демократії та свободи» докладають зусиль, щоби перемовини про ухвалення бюджету були результативними.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ