Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Садовому пропонують створити робочу групу з регулювання тарифної політики

Міському голові Львова Андрію Садовому пропонують створити робочу групу з регулювання тарифної політики. Про це 11 жовтня заявив під час „круглого столу” «Підвищення тарифів на комунальні послуги: всі за і проти» голова Федерації роботодавців Львівщини Іван Ривак. 

 «Для того, аби зіставити всі за і проти у зміні тарифів для населення, я пропоную міській владі Львова створити робочу групу, у котру б увійшли як представники влади, так і представники другої зацікавленої сторони, а в нашому випадку це Федерація роботодавців спільно з профспілковими та громадськими організаціями. Адже ми живемо в умовах ринкової економіки, тому зростання цін на надання комунальних послуг є цілком логічним. Принциповим моментом є тільки те, наскільки це зростання буде обґрунтоване саме для населення, а у нашому випадку – для наймеш захищеного споживача. І тут ми стикаємося з низкою проблем, на які потрібно знайти відповіді», - заявив Іван Ривак, розповідаючи про ініціативу створення робочої групи з регулювання тарифної політики.
 Зі слів голови Федерації роботодавців Львівщини, досить суттєвим елементом у піднятті тарифів на надані комунальні послуги має бути якість послуг, які отримує споживач за сплачену вартість.
 «Чи буде в трубах вода температурою 90 градусів, чи це буде літня, ледь тепла вода температурою 40-60 градусів, наскільки теплими будуть наші домівки взимку, чи відповідатиме технічним характеристикам якість надання послуг? – наголошує Ривак. – І з іншого боку, яким чином має здійснюватися розрахунок за надання послуг населенню? Наприклад, враховуючи зовнішній чинник, тобто підняття ціни на імпортований газ, ми бачимо, що це вже досить суттєво відбилося на промисловості. А ось говорячи про надання комунальних послуг, то тут потрібно розібратися, саме яким чином буде здійснюватись розрахунок, який газ буде закладений у розрахунках, тобто чи це буде газ українського виробництва, собівартість якого становить 25 доларів за тис. кубометрів; чи це буде газ, який буде закуповуватись у компанії „РосУкрЕнерго” за суму за тисячу кубометрів у 5 разів більшу. Другим, ще одним важливим питанням, є те, який принцип буде закладений у розрахунках: принцип затрат чи енергозберігаючий принцип».

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ