Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Садовий, якого впіймали на хабарі, тепер працює заступником

Начальник Львівського обласного управління водних ресурсів Володимир Садовий, якого у вересні 2015 року затримали під час отримання хабара 25 тис. грн, у цей час працює заступником в.о. начальника цього управління.
фото умовне

Про це  «Гал-інфо» повідомив редактор правозахисного сайту «Правком» Віктор Корнієнко, який проводить  журналістське розслідування корупційних схем посадовців обласного водного господарства.

Журналістом, зокрема, було з’ясовано, що посаду заступника начальника Львівського обласного управління водних ресурсів  Володимир Садовий обійняв в серпні 2016 року. У цей час  на розгляді в Личаківському районному суді м. Львова перебуває обвинувальний акт щодо нього (у кримінальному провадженні за ст. 3 ст. 368 КК України – одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище).  При цьому напередодні -  10 червня 2016 року -  Личаківським райсудом (головуючим суддею  Жанною Лакомською) було винесено ухвалу, якою  Володимира Садового було відсторонено від посади начальника  Львівського обласного управління водних ресурсів строком на два місяці з 10 червня 2016 року включно (це рішення було прийнято за клопотанням прокурора Буфана Н.М.).

Те, що відбулося далі, схоже на комбінацію, аби залишити на керівній посаді чиновника, спійманого на хабарі. 11.08.2016 року Володимир Садовий  був звільнений з посади начальника управління  за власним бажанням «у зв’язку із переведенням на посаду заступника  начальника цього ж управління тимчасово на час відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку  заступника начальника цього ж управління Н.Крутої» (цитуємо наказ про переведення Володимира Садового на посаду заступника управління, що  був підписаний в.о. голови Державного агентства водних ресурсів України Іриною Овчаренко).

Однак найбільш дивним виглядає навіть не це. Доки Володимир Садовий обіймає посаду заступника   начальника Львівського обласного управління водних ресурсів, Личаківський райсуд продовжує  розглядати обвинувальний  акт щодо нього (що може свідчити про умисне затягування судового розгляду, враховуючи, зокрема, те, що справа з одним епізодом хабарництва судом  розглядається вже більше як рік). 

Дивним виглядає й інше. Представники прокуратури весь цей час «забувають» внести у ході судових засідань клопотання про відсторонення Володимира Садового від посади вже заступника управління, хоча і на  цій посаді  обвинувачений  має можливість впливати на свідків, які є його підлеглими.

Найближче судове засідання у справі Володимира Садового в Личаківському райсуді Львова призначено на 26.04.2017 року (на 16.30).

   

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ