Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Самбірська лікарня «Хоспіс» надаватиме палеативну допомогу на дому

Самбірська районна лікарня "Хоспіс" отримає автомобіль медичної допомоги Volkswagen.

Минулого року Самбірська районна рада своїм сесійним рішенням розширила перелік послуг для лікарні Hospis Sambir. Зокрема, започатковано надання виїзної палеативної допомоги для жителів району.

Директор Самбірської лікарні "Хоспіс" Тарас Струк розповів кореспонденту Гал-інфо, що надання спецавтомобіля відкриває для хоспісу  нові можливості надання палеативної  допомоги на дому. Лікарня може охопити хворих територіально до 100 кілометрів. Фахівці "Хоспісу"  надаватимуть відповідну консультацію, медичну, психологічну допомогу, можуть зробити необхідні аналізи, навіть допомогти з гігієною та харчуванням хворого. За статистикою на 100 тисяч населення палеативно хворих  -  10-12 відсотків. Інколи родичі з різних причин мають упереджене ставлення до хоспісу. Тепер зможуть отримати кваліфіковану меддопомогу дома. Паліативна допомога входить у пакет оплачуваних послу НСЗУ, тобто для хворих та їхніх опікунів безкоштовна.  Викликати паліативну допомогу можуть родичі хворого,  керівники ОТГ,  сімейні лікарі. 

У свою чергу амбулаторія сімейної медицини села Ралівки нещодавно отримала новий автомобіль Renault Duster у рамках програми «Доступна медицина».  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ