Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Санаторні путівки більше не впливатимуть на отримання субсидій

Міністерство соціальної політики спростило умови отримання пенсіонерам житлових субсидій. Відтак, тепер витрати на реабілітацію, протезування та відпочинок у санаторіях не братимуть до уваги при наданні субсидій пенсіонерам. Про це повідомив Інформаційний відділ Партії Пенсіонерів. України

За словами голови Партії Пенсіонерів України Миколи Кукуріки, удосконалений механізм дозволить пенсіонерам отримувати субсидій незважаючи на витрати, пов’язані із відновленням здоров’я.

“Багатьом пенсіонерам не надавалась субсидій через те, що значні суми коштів витрачали на медичні потреби, пов’язані із відновленням здоров’я літніх людей. Тепер такі витрати не заважатимуть при оформленні субсидій”, - пояснив Микола Кукуріка.

Відповідно до роз’яснень Міністерства соцполітики, внесеними змінами передбачається:

-  не враховувати до сукупного доходу при призначенні субсидії вартість безоплатно отриманих санаторно-курортних путівок, протезно-ортопедичних виробів, засобів реабілітації, сум, які виплачуються в порядку відшкодування шкоди (регресні виплати), заподіяної працівникові за ушкодження його здоров’я, що пов’язане з виконанням ним трудових обов’язків;

-  при призначенні субсидії у І кварталі до середньомісячного доходу враховувати дохід від земельної частки (паю), що нарахований один раз на рік у IV кварталі попереднього року, у середньомісячному розмірі на підставі відповідних довідок.

Також прийнятою постановою уточнюється порядок автоматичного призначення субсидії громадянам на наступний період, а також дії особи у разі незгоди з рішенням про автоматичне призначення субсидії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ