Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Санкції через справу Скрипалів: США попросять МВФ не надавати Росії кредитів

Держдепартамент США офіційно оголосив про запровадження другого пакету санкцій проти Росії через справу Скрипалів. Вони наберуть чинності після 17 серпня і будуть діяти щонайменше один рік.

Як йдеться у повідомленні держдепу, Вашингтон виступатиме проти надання будь-якого кредиту, фінансової або технічної допомоги Росії з боку міжнародних фінансових організацій, таких як Світовий банк і Міжнародний валютний фонд.

Крім того, санкції передбачають заборону американським банкам брати участь в первинному продажі російського суверенного боргу не в рублях і видавати нерубльові позики російській владі.

США також вводять додаткові експортні обмеження для матеріалів, які можуть підпадати під положення про нерозповсюдження хімічної та біологічної зброї.

Згідно з повідомленням держдепу, нові заходи набудуть чинності за 15 днів після повідомлення конгресу і діятимуть щонайменше 12 місяців.

У відомстві підрахували, що в результаті введення нових санкцій торговельні зв'язки Росії та США можуть скоротитися на мільярди доларів.

Як зазначила у своєму Twitter прес-секретар Держдепу Морган Ортагус, запровадження нових санкцій обумовлено тим, що Росія "не взяла на себе відповідальність [за отруєння Скрипалів] і не відмовилася від використання хімічної зброї".

За умовами американської сторони, новий пакет санкцій може бути скасований, якщо Росія під контролем інспекторів гарантує відмовитися від використання хімічної зброї та погодиться виплатити компенсації постраждалим від отруєння.

У п'ятницю американські ЗМІ повідомили про те, що президент США Дональд Трамп підписав наказ про запровадження нових санкцій проти Росії. На тлі цих повідомлень долар і євро в РФ помітно подорожчали.

BBC

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ