Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

“Санта Барбара” залишається без транспортного сполучення з НУ “Львівська політехніка”

Цей навчальний рік львівські школи розпочинають з повноцінного живого навчання. Як повідомила начальниця управління освіти департаменту гуманітарної політики ЛМР Зоряна Довганик, керівникам закладів освіти рекомендували не проводити лінійок задля безпеки людей.

“Оскільки ми зараз перебуваємо у зеленій зоні, учні усіх класів повертаються до школи наживо. Звичайно є заклади освіти, які передбачили у себе змішану форму навчання, де учні старших класів декілька днів будуть навчатись дистанційно, але це вже за рішенням самого закладу. Львів впродовж декількох останніх років не проводить лінійок, і цей рік не виключення. Ми наголосили керівникам про це, тому будуть зустрічі першокласників, різноманітні майстеркласи, екскурсії, які не перетинатимуться в просторі і часі. Також усі карантинні норми всередині закладів освіти залишаються незмінними ”, - зазначила Зоряна Довганик.

Школи можуть перейти на дистанційну форму навчання у випадку коли 50% учнів класу перебувають на самоізоляції або ж зі зміною карантинної зони. 

Керівник управління транспорту Орест Олеськів повідомив, що у зв’язку з початком очного навчального року з 1 вересня транспорт виходить на звичайний графік курсування. Майже на всіх маршрутах буде збільшено кількість випусків, адже почалось зростання пасажиропотоку.

“Загалом передбачається, що в місті зросте випуск транспорту на 67 одиниць. Це 10 одиниць трамваїв, 30 одиниць автобусів АТП №1 та 27 автобусів приватних перевізників. До кінця місяця ми передбачаємо ще поетапне збільшення маршрутних випусків і додамо близько 10 одиниць”, - зазначив Орест Олеськів. 

Зокрема до маршрутів, які користуються попитом в студентів, такі як трамвай №2, маршрут №15 та ін. будуть додані ще кілька одиниць з початку вересня. 

Проте, як повідомив в коментарі Гал-інфо Орест Олеськів, маршрут №42 (пр. Червоної Калини - вул. Степана Бандери), який є єдиним сполученням для студентів та викладачів житлового масиву Санта Барбара з НУ “Львівська політехніка” і який не курсує ще з травня буде відновлено лише після закінчення ремонтних робіт вул. С. Бандери, які планують завершити до кінця цього року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ