Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

САП перевірить заяву Лещенка про нерухомість Луценка

Спеціальна антикорупційна прокуратура перевірить заяву нардепа Сергія Лещенка щодо нерухомості Генерального прокурора України Юрія Луценка, нібито оформлена на підставну особу. Про це у коментарі телеканалу "112 Україна" заявив глава САП Назар Холодницький.

При цьому глава САП зазначив, що поки що підстав для кримінальної справи поки не бачить.

"З початку роботи в САП я більше побоювався того, щоб НАБУ і САП не стали якимись підневільними інструментами якихось політичних розборок. Квартира Лещенка, квартири Луценка, як-то воно звучить вже сюрреалістично. Якщо буде інформація про те, що є злочин, вона повинна бути перевірена в рамках КПК і вона буде перевірена. На сьогодні підстав на внесення до ЄРДР я не бачу", - сказав Холодницький.

Нагадаємо, Лещенко раніше повідомив, що Луценко оформив будинок на підставну особу, а саме - на бухгалтера дружини. Луценко ці звинувачення відкидає.

Сам Сергій Лещенко купив квартиру в новобудові в центрі Києва загальною площею 192 кв. м. За поточними цінами на нерухомість у цьому районі, вартість такої квартири складає близько 7,5 млн грн.

З цього приводу НАБУ оприлюднило звіт щодо законності процедури набуття Лещенко квартири. За даними НАБУ, джерела коштів підтверджені і немає фактів незаконного збагачення. Однак, на думку Антикорупційного бюро, звичайний громадянин не може отримати безпроцентну позику на 10 років для придбання квартири, як Лещенко отримав від виконавчого директора "Української правди" Олени Притули.

112.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ