Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сайт "Вступ.ОСВІТА.UA": інформація для абітурієнтів

Інформаційна система "Вступ.ОСВІТА.UA" — інтернет-сайт, що здійснює інформування абітурієнтів та їх батьків про перебіг вступної кампанії до закладів вищої освіти України.

На сайті розміщується інформація про всі діючі заклади вищої освіти України, а також спеціальності, на які здійснюється прийом абітурієнтів для здобуття освітньо-кваліфікаційних рівнів молодшого спеціаліста, бакалавра та магістра. Інформація включає дані про конкурсні предмети, ліцензійні обсяги, обсяги державного замовлення тощо.

Умови вступу до закладів вищої освіти

Сайт «Вступ.ОСВІТА.UA» створений з метою інформування абітурієнтів, їх батьків, освітніх експертів та інших зацікавлених осіб про умови вступу до кожного закладу вищої освіти України.

Відповідно, у профілі кожного закладу освіти на сайті розміщено посилання для завантаження діючих правил прийому на навчання, що містять перелік акредитованих та неакредитованих освітніх програм, конкурсних пропозицій, за якими здійснюватиметься прийом на кожний рівень вищої освіти, порядок проведення конкурсного відбору, строки зарахування вступників за ступенями вищої освіти та іншу інформацію.

Пошук спеціальностей у вишах України

Скориставшись сервісом пошуку спеціальностей у закладах вищої освіти користувачі можуть знайти спеціальності за певними параметрами. Зокрема, сайт надає можливість шукати спеціальності з певними конкурсними предметами чи випробуваннями, за різними формами навчання, різними підставами вступу, наявністю бюджетних місць тощо.

Статистична інформація минулих років

Сайт Інформаційної системи «Вступ.ОСВІТА.UA» надає статистичну інформацію за результатами вступних кампаній минулих років за кожним закладом вищої освіти та за кожною спеціальністю окремо.

Зокрема, у профілі кожного закладу освіти та кожної спеціальності наведені середні рейтингові бали зарахованих на бюджет та контракт, середні бали ЗНО серед зарахованих на бюджет та контракт, інформація про кількість зарахованих абітурієнтів, інформація про конкурс на одне бюджетне місце та інша інформація.

Публікація рейтингових списків вступників

З метою оперативного інформування вступників та їх батьків про конкурсну ситуацію у вишах, на сайті Інформаційної системи «Вступ.ОСВІТА.UA» у профілі кожного навчального закладу публікуються рейтингові списки абітурієнтів.

Рейтингові списки публікуються за кожною спеціальністю окремо у період, коли відбувається подання заяв про вступ до закладів вищої освіти та зарахування вступників на навчання (липень-серпень).

У рейтингових списках зазначаються конкурсні бали, результати вступних іспитів та сертифікатів ЗНО, інша інформація, що необхідна для повного інформування зацікавлених осіб про перебіг вступної кампанії.

Рейтинги за підсумками вступної кампанії

Інформаційною системою «Вступ.ОСВІТА.UA» щороку укладається рейтинг закладів вищої освіти за результатами вступної кампанії.

Метою публікації рейтингу є ознайомлення широкого кола громадськості, майбутніх абітурієнтів, їхніх батьків та всіх зацікавлених осіб з відкритими даними вступної кампанії.

Перш за все, публікація рейтингу спрямована на інформування майбутніх випускників шкіл і молоді, які планують вступати до закладів вищої освіти. Рейтинг допомагає зорієнтуватись у можливостях вступу до українських вишів, оцінити власні шанси та зробити свідомий вибір закладу освіти для здобуття вищої освіти.

Статистичні дані рейтингу поділені за декількома групами і містять статистичну інформацію про середній бал ЗНО вступників, кількість зарахованих осіб на бюджет та контракт, конкурс на одне бюджетне місце, кількість зарахованих осіб до приватних вишів, а також інші дані.

Освіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ