Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сбербанк назвав санкції проти себе "дискримінаційними"

"Сбербанк", який став одним з п'яти російських банків, що потрапили під санкції Києва, називає це рішення "дискримінаційним і політично мотивованим", - BBC Україна.

Раніше Петро Порошенко затвердив рішення РНБО про санкції проти російських фінансових установ.

"Сбербанк" також просить президента України розблокувати вхід до свого центрального офісу в Києві, який днями активісти замурували цеглою на знак протесту.

У банку аргументують це тим, що його клієнтами в Україні є декілька десятків тисяч українських юридичних осіб і понад мільйон громадян України.

Захищати інтереси російських банків в Україні вже пообіцяли у Кремлі.

П'ять банків

"Ми розчаровані рішенням української влади про введення санкцій відносно ПАТ" Сбербанк" (Україна). Вважаємо це рішення дискримінаційним, політично мотивованим і не викликаним певними діями нашого дочірнього банку, що порушують закони України", - сказано в повідомленні державного російського банку.

У "Сбербанку" також звинувачують українських правоохоронців у "повному потуранні" "актам вандалізму" щодо майна фінустанови.

Українські санкції терміном на один рік будуть застосовані до російських "Сбербанку", "ВіЕс Банку", "Акціонерного комерційного промислово-інвестиційного банку", "ВТБ банку" і "БМ банку".

В Адміністрації президента кажуть, що ці заходи спрямовані на те, аби запобігти виведенню капіталів цих банків за межі України.

Як розповів заступник голови Нацбанку Яків Смолій, санкції забороняють операції на користь материнських банків.

Застосувати такі обмеження запропонував Національний банк України.

У Кремлі заявили, що санкції проти російських банків суперечать міжнародному праву.

"Ми дуже стурбовані ситуацією, яка складається навколо наших банків у зв'язку з обмеженнями, які запроваджені або будуть запроваджені відносно російських юросіб чи їхніх дочірніх підприємств", - заявив речник президента РФ Дмитро Пєсков.

"Звичайно, будемо за необхідності захищати всіма доступними законними засобами інтереси наших кредитно-фінансових установ", - додав він.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ