Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

СБУ надіслала відповідь на запит активістів щодо висловлювань Марії Пиж-Пакош

Служба безпеки України надіслала відповідь на запит львівських активістів щодо начебто антиукраїнських висловлювань львівської журналістки, етнічної польки Марії Пиж-Пакош. Працівники служби не вбачають у висловлюваннях журналістки ознак вчинення кримінальних правопорушень, віднесених ст. 216 КПК України до підслідності слідчих органів СБ України.

Також у відповіді зазначається, що для проведення перевірки та прийняття рішення, звернення активістів перенаправлено на адресу Головного Управління Національної поліції у Львівській області.

Нагадаємо, 8 серпня активісти звернулись до СБУ з проханням дати оцінку висловлюванням львівської журналістки Марії Пиж-Пакош, котра в інтерв’ю польському виданню заявила, що «Львів був і буде польським містом». «Просимо Вас звернути увагу на дану проблему та надати відповідь, чи не вбачає Служба безпеки України у виступі даної громадянки зазіхання на територіальну цілісність і розпалювання міжнаціональної ворожнечі», - йдеться у звернені до СБУ.

Львівська журналістка назвала Львів польським містом. Звернення в СБУ

Сама Марія Пиж-Пакош в розмові з кореспондентом Гал-інфо запевнила, що шанує державу Україна та український прапор і не називала Львів польським містом. За її словами, активісти перекрутили її висловлювання в інтерв’ю заради власного піару.

Журналістка, яка є етнічною полькою, також зауважила в своєму інтерв’ю, що поляки в Україні почуваються людьми другого сорту. В спілкуванні з кореспондентом Гал-інфо вона пояснила, що мала на увазі відсутність взаєморозуміння між польською громадою і керівництвом міста Львова.

Львів - українське місто, - Марія Пиж-Пакош

«Міський голова Андрій Садовий не зустрічається з нами, відправляє своїх заступників. Ми судилися з мерією і за парафіяльний дім на Личаківській, але Садовий оскаржив рішення суду, яке було на нашу користь. Іншого будинку чи ділянки нам не виділяють», - додала вона.

Також, за словами  Марії Пиж-Пакрош, в Україні є закон про національні меншин, але він не виконується: немає видань мовами нацменшин, в тому числі і польською, не виділяють частоти для радіо польською мовою тощо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ