Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

СБУ викрила агентурну мережу терористів на Луганщині

Співробітники СБУ викрили агентурну мережу терористичної організації "ЛНР", створену під кураторством російських спецслужб. Про це повідомила прес-служба СБУ.

Правоохоронці встановили, що четверо мешканців Луганська працювали на представників т.зв. "МГБ ЛНР". Вони регулярно відвідували підконтрольну українській владі територію для проходження медичних процедур. У разі відмови співпрацювати, терористи погрожували блокувати їм виїзд із ОРЛО. 

За завданням бойовиків, вони мали збирати відомості про розташування блокпостів ЗСУ, переміщення українських військ, фотографувати будівлі правоохоронних відомств, фіксувати номери й марки автомобілів їх співробітників.

Контррозвідники СБУ викрили роботу злочинної групи, роль і завдання кожного учасника. Раніше цьго місяця у Лисичанську затримали головного учасника групи, коли він виймав із спеціального схову носій інформації. 

Правоохоронці встановили, що зловмисника завербувало "МГБ ЛНР" близько двох років тому. Спочатку в окупованому Луганську він збирав для куратора відомості щодо проукраїнськи налаштованих громадян та підбирав потенційних інформаторів. Потім виконував завдання на контрольованій українською владою території, зокрема передавав кураторам списки військовослужбовців ЗСУ та номери машин співробітників СБУ, зробив світлини будівель СБУ, прокуратури та суду Луганської області. Ці дані бойовики збирались використовувати припідготовці терористичних актів та замахів на життя українських правоохоронців.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (створення терористичного угрупування чи терористичної організації). Зловмиснику обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Працівники СБУ також встановили особу куратора мережі, якого оголосили у розшук. 

Тривають невідкладні слідчі дії.

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ